Header Ads

Gambar Mempermainkan Tragedi MH370

Kadangkala apabila dunia ini tiada sempadan maka pelbagai manusia akan menyuarakan pendapat mereka terutama dalam kes tragedi MH370 ini yang sepatutnya kita bersama-sama mendoakan agar anak kapal dan semua penumpang MH370 ini selamat.

Bukannya buat jenaka yang kadangkala kita lihat ianya hanya satu perkara biasa tetapi jika anda berada di tempat mereka adakah ini sesuatu yang kelakar?

Disemua laman sosial seperti Facebook khususnya dan juga What Apps serta pelbagai wacana media elektronik di gunakan sebebas-bebasnya mempermainkan tragedi MH370 ini.

Tujuan artikel ini diterbitkan agar kita tidak secara sengaja berkongsi gambar yang di sharekan oleh rakan kita pada pendapat anda ianya perkara kecil sahaja.

Tragedi MH370
Cubalah anda fikirkan apa yang dimaksudkan dengan gambar ini?






Tragedi MH370
Pun tengah popular di Whats Apss sekarang ini.
Tragedi MH370
Pelik tapi benar, meletakkan gambar MAS seolah-olah MH370 telah dijumpai
Tragedi MH370
Gambar dimana 2 orang menjumpai kapal terbang MH370 padahal ianya hanya kapal terbang kawalan jauh sahaja.


Tragedi MH370
Jadikan isu politik dengan letak gambar Rosmah. Apa tujuannya ini?

Tragedi MH370
Kita rakyat Malaysi amenjadikan bomoh V.I.P ini menjadi parodi di seluruh Malaysia dan paling sedih sekali ianya dilakukan oleh Islam. Aku pun faham tetapi aku serahkan pada pihak berwajib setelkan benda ini.
Tragedi MH370
Media asing memburukkan keadaan berkenaan juruterbang kita dan kita pula share pada semua.

Sedih aku lihat gambar ahli keluarga MH370 yangmenangis menanti kepulangan keluarga mereka sekejap tadi di Astro Awani dan aku membayangkan jika ini berlaku ini pada aku....

Dan ditambah pula, lawak jenaka yang dilakukan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab....
Tragedi MH370

12 comments

Budak Kampung said...

masya allah...ujian2

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Dunia

Joanna Yunus said...

Dunia begitulah

Khairil Anuar said...

kadang tu geleng kepala tengok perangai manusia akhir zaman ni.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Macam-macam cerita. Kasihan kat keluarga mereka.

shahdiana said...

harapan semoga kesemua mereka ditemui dalam keadaan yang selamat..

Mie Aimie said...

Subhanallah, astaghfirullahalazim...kelu lidah tak terkata dgn ragam2x manusia ni...

hainom OKje said...

Apa kabo Nep....lama tak terbang sini....
Betullah ...dahlah tak mo tolong doa, lepas tu menyakitkan hati lagi ada....Jagalah sikit hati keluarga mereka tu

hainom OKje said...

Apa kabo Nep....lama tak terbang sini....
Betullah ...dahlah tak mo tolong doa, lepas tu menyakitkan hati lagi ada....Jagalah sikit hati keluarga mereka tu

♥ Nana BamBam ♥ said...

sepatutnya ujian macam ni janganlah di baut bahan jenaka...setiap ujian dari Allah ada hikmahnya..
pasal bomoh tu, biar saja dia dengan dosanya..

kita sebagai orang islam jangan pula buat dosa free bertingket-tingket dengan mengejek atau sebagainya.

baik doakan supaya krew2 dan penumpang2 selamat semuanya . Amin .

♥ Nana BamBam ♥ said...

*buat

maaf.typo :p

Kathy R'bain said...

langsung tiada sensitiviti..