Kadangkala apabila dunia ini tiada sempadan maka pelbagai manusia akan menyuarakan pendapat mereka terutama dalam kes tragedi MH370 ini yang sepatutnya kita bersama-sama mendoakan agar anak kapal dan semua penumpang MH370 ini selamat.

Bukannya buat jenaka yang kadangkala kita lihat ianya hanya satu perkara biasa tetapi jika anda berada di tempat mereka adakah ini sesuatu yang kelakar?

Disemua laman sosial seperti Facebook khususnya dan juga What Apps serta pelbagai wacana media elektronik di gunakan sebebas-bebasnya mempermainkan tragedi MH370 ini.

Tujuan artikel ini diterbitkan agar kita tidak secara sengaja berkongsi gambar yang di sharekan oleh rakan kita pada pendapat anda ianya perkara kecil sahaja.

Tragedi MH370
Cubalah anda fikirkan apa yang dimaksudkan dengan gambar ini?


Tragedi MH370
Pun tengah popular di Whats Apss sekarang ini.
Tragedi MH370
Pelik tapi benar, meletakkan gambar MAS seolah-olah MH370 telah dijumpai
Tragedi MH370
Gambar dimana 2 orang menjumpai kapal terbang MH370 padahal ianya hanya kapal terbang kawalan jauh sahaja.


Tragedi MH370
Jadikan isu politik dengan letak gambar Rosmah. Apa tujuannya ini?

Tragedi MH370
Kita rakyat Malaysi amenjadikan bomoh V.I.P ini menjadi parodi di seluruh Malaysia dan paling sedih sekali ianya dilakukan oleh Islam. Aku pun faham tetapi aku serahkan pada pihak berwajib setelkan benda ini.
Tragedi MH370
Media asing memburukkan keadaan berkenaan juruterbang kita dan kita pula share pada semua.

Sedih aku lihat gambar ahli keluarga MH370 yangmenangis menanti kepulangan keluarga mereka sekejap tadi di Astro Awani dan aku membayangkan jika ini berlaku ini pada aku....

Dan ditambah pula, lawak jenaka yang dilakukan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab....
Tragedi MH370