Sebagai Presiden Amerika Syarikat sudah tentu tahap keselematan beliau adalah yang paling hebat kerana beliau adalah salah satu pemimpin utama dunia dan mempunyai banyak musuh.

Selain mempunyai sekuriti sendiri iaiti Secret Service, Presiden Amerika Syarikat amny atelah dilengkapi dengan pelbagai kenderaan khas untuk beliau sahaja.

Mari kita lihat kenderaan-kenderaan Presiden Amerika Syarikat.

THE BEAST 
Cadillac DTS  adalah salah satu dari jenis mobil ke-presiden Amerika Serikat yang dibuat oleh perusahaan kereta terkenal General Motors (GM). Mobil ini secara resmi dipergunakan oleh mantan presiden George W. Bush hingga presiden AS sekarang Barack Obama. Memiliki spesifikasi khusus khas untuk presidenan.


AIR FORCE ONE
Pesawat ini dilengkapi dengan berbagai macam kemudahan presiden hingga di gelar sebagai 'Flying White House". Ianya merupakan pesawat 3 tingkat yang dilengkapi letupan anti nuklear.


GROUND FORCE ONE
Ground Force One adalah kod nama untuk bus  hitam yang digunakan untuk  Presiden Amerika Serikat dan pejabat penting Amerika lainnya. bas  ini dibeli dan dimodifikasi s oleh Secret Service Amerika Syarikat dari Syarikat Tennessee berharga US $ 1,1 juta  bulan Julai 2010 semasa pemerintahan Presiden Barack Obama.MARINE ONE
Marine One adalah panggilan dari pesawat Korps Marin Amerika Syarikat  yang membawa Presiden Amerika Syarikat. Marine One merupakan sebuah helikopter yang dioperasikan oleh  skuadron “Nighthawks” HMX-1. Designed By: Hanif Idrus | Templatelib