Header Ads

carimember.com Ping Aggregator Dan Sosial Network


Semalam aku terjumpa sebuah laman ping dan sosial network Malaysia iatu carimember.com.
Aku pun daftar ler semalam dan pendaftarannya agak mudah dan cepat, tak perlu nak verified di kat e-mail.

Apabila aku dah join, interface dia seperti laman sosial website..nice. Dimana kita boleh add follower dan juga attachkan artikel anda.

Pendek kata ia sebuah laman sosial yang berteraskan blogger. Saya cadang anda join carimember.com ini kerana cara ping artikel anda pun tidak susah.


Walaupun ia belum lagi begitu popular berdasarkan stat yang aku lihat....hehehehehe. Itu kalau aku banding dengan ping.busuk atau blogr. Namun aku jangkakan ia akan meletup suatu hari nanti.

Walau apapun sebagai blogger, kita tak peduli semua itu. Yang penting kita mempunyai platform untuk pingkan artikel kita dan pada masa yang sama membentuk networking blogger melalui friend di carimember.com.

Dalam masa jangka masa panjang apabila carimember.com ini berkembang dan anda salah seorang yang telah sertai awal maka potensi networking, pageview dan populariti blog anda akan sama berkembang.





5 comments

Kesuma Angsana said...

wah menarik ni, nanti KA nk g terjah tgk jap !

Yobert Parai said...

Kayaknya memang bagus nih, langsung nyoba ah :)

IQROZEN said...

Patut dicoba biar tahu kinerjanya

Kathy R'bain said...

terbaik ni hanif..

nicksyam said...

mmg menarik
sblm ni dah try busuk, blogr, blogged.my and kartikel