Header Ads

Ping Artikel Di KakiPing.com

Tadi dalam komen blog aku ada seorang mamat ini mencadangkan aku pergi ke sebuah laman ping Malaysia iaitu kakiping.com.

Laman kakiping.com ini sama seperti blogr yang memerlukan kita secara manual submit setiap artikel kita tetapi anda tidak perlu menunggu selama 10 minit setiap kali selepas pingkan artikel anda macam blogr..

Kalau anda ada 10 artikel, anda boleh pingkan seberapa banyak tanpa tunggu terlalu lama...hehehehehe.

Kakiping.com juga ada membuat banner kecil yang akan memberi trafik kepada anda. Tapi aku  tak nampak fungsinya kecuali memberi link kepada kakiping.com.

Ping Artikel Di KakiPing.com
Tapi untuk aku apa salahnya kerana kita menggunakan perkhidmatan mereka. ( Walau apa pun aku memerlukan pencerahan tentang banner itu--kalau aku baca macam exchange link)

Keseluruhannya susunan artikel di kakiping.com memang menarik dan potensi untuk kita membaca artikel tersebut agak besar.

Walaupun kakiping.com masih baru berdasarkan like facebook pagesnya hanya 214 orang sahaja ...hehehehe. Namun aku yakin ia mampu maju ke hadapan seperti pingbusuk dan blogr yang dahulu merangkak-rangkak jugak tetapi kini mereka antara ping blog malaysia yang gah dan tergagah!!1

Baca juga: carimember.com ping agregator dan laman sosial

Malahan kami sebagai blogger merasakan wajib mengguna ping blogr dan pingbusuk disebabkan yakin potensinya yang akan memberi trafik kepada blog anda.

Jom kita beramai-ramai majukan blogger Malaysia dengan menyertai usaha rakan-rakan ping kita ini...

4 comments

RDZ Z said...

Thnaks for info ya..

Kaki Ping said...

Ribuan terima kasih kepada tuan diatas review yg sgt bagus ini. :D

Engku Muzahadin said...

Nak trylah... Hehe

eimza said...

rasanya kakiping dh lama tukar interface yg agak leceh....dlu dh daftar, bila dh tukar interface susah pula nk daftar balik....xfaham fungsi tab dlm web tu.