Shop Cart Percuma Dari Mal's E-Commerce Untuk BlogShop
Dalam dunia perniagaan online salah satu kesukaran yang dihadapi oleh peniaga online ialah sistem pembayaran atau bahasa omputihnya ialah Shop Cart yang profesional.

Kebiasaannya untuk peniaga-peniaga online yang menjual barangan ialah mereka akan membuat satu form pembelian yang diambil dari aplikasi percuma ContactForm dan kemudian pembeli akan mengsi maklumat tentang pembelian barangan tersebut.

Dan selepas itu pembeli terpaksa membaca satu lagi arahan yang tertera dibawah form tersebut tentang kaedah pembayaran. Dan selepas itu membuat bayaran di internet online dan sekali lagi terpaksa What Apps/SMS/MMS resit pembayaran.

Masalahnya terlalu banyak prosedur pembelian dan kedua terlalu ruang yang digunakan untuk menerangkan sistem pembayaran!!

Salah satu cara untuk mengatasi masalah ini ialah kita boleh membeli perkhidmatan pembayaran online  yang disediakan seperti iPay88 semurah RM499..!!!

Shop Cart Percuma Dari Mal's E-Commerce Untuk BlogShop
TETAPI terdapat satu lagi aplikasi percuma yang memberi perkhidmatan ini iaitu  Mal's E-Commerce dimana ia memberi perkhidmatan pembayaran melalui Pay Pal dan juga pembayaran internet banking.

Selain itu dalam  Mal's E-Commerce ia juga mempunyai aplikasi pengiraan penghantaran untuk pos. Oleh itu setiap kali pelanggan anda menklik produk yang hendak mereka beli, secara automatik ia akan mengira kos shipping/penghantaran.

Sistem pembayaran Mal's E-Commerce ini adalah sama seperti mana-mana sistem pembayarn yang profesional.

Selain itu setiap pembelian juga menegguna Mal's E-Commerce ia secara automatik akan menjana order no yang memudahkan anda mengesan setiap pembeli.

Setiap pembelian pelanggan dan anda akan mendapat pengesahan maklumat melalui e-mail yang dihantar oleh Mal's E-Commerce. Untuk penjual iaitu anda lebih mudah menyusun dan follow up setiap pembeli anda.

Cuma kelemahan Mal's E-Commerce ia tidak menyediakan pembayaran internet banking. Disini anda terpaksa mengguna sistem konvesional yang saya terangkan diatas tetapi ia memudahkan prosedur pembayaran.

Saya sebenarnya ada mengguna Mal's E-Commerce ini di kedai menjual produk promosi Hari Raya saya yang akan datang.  Tapi ia belum dilancarkan sepenuhnya kerana menanti produk-produk tambahan.

Walau bagaimana pun anda boleh mencuba dan melihat penggunaan Mal's E-Commerce yang saya gunakan ini. Tapi kalau anda nak beli boleh juga sebagai upah mendapat ilmu ini...hahahahahhahaa.

Jokes ajer ler..... Jika anda mempunyai masalah menggunakan aplikasi ini, saya boleh terangkan. Soalan tulis di komen box ajer. Setiap soalan saya akan buatkan tutorial untuk memudahkan anda.

Tapi kalau ada duit sebaiknya gunakan iPay88 tapi buat apa nak membazir kan. Tapi jika serius digalakkan melabur di iPay88...

Kegagalan kebanyakan blogger blogshop ialah sistem pembayaran yang leceh.. Itu sahaja kelemahan kita dan saya ikhlas ingin mengongsi ilmu ini dengan anda.

Anda kalau nak lihat contoh KLIK KEDAI KUIH RAYA TEMPAHAN HARI RAYA 2014 SAYA.
Kalau nak beli pun boleh .....hahahhahaha
Shop Cart Percuma Dari Mal's E-Commerce Untuk BlogShop
Designed By: Hanif Idrus | Templatelib