Bila Bekerja Di Tempat Baru - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Bila Bekerja Di Tempat Baru

Salam satu blogger. Pengalaman bekerja di tempat baru aku rasa semua orang pernah alaminya. Tak kira ler...untuk fresh graduate atau seseorang yang berpindah ker syarikat baru atau jabatan baru mesti pernah lalui kelecehan membiasakan diri dengan budaya seaebuah ayarikat tersebut.

Masalah utama yang menyusahkan ialah nembiasakan diri dengan manusia..hahahaha. Jika dapat rakan sekerja yang suka membantu dan mengajar, anda amatlah bernasib baik sekali.

Tetapi kalau dapat rakan sekerja yang berlagak dan tidak ditambah bukan nak mengajar...memang parah ler..

Time macam ni, anda kena pandai-pandai ler bawa diri belajar sendiri atau cari rakan yang boleh membantu anda. Yang penting sentiasa kena ingat, jangan sampai dia orang pijak kepala kau.

Sekali dia orang dah mula pijak kepala kau masa mula-mula kau masuk kerja maka ianya akan berterusan apatah lagi kerja terbaru tersebut mereka di bawah arahan anda. Memang masak kau nanti!!!

Inilah cabaran terbesar kita...nak layan pekerja-pekerja senior yang tak berapa pandai ini..hehehehe.

Tapi as usual aku buat bodoh-bodoh jer dan kasi dia macam best ajer. Kita orang baru jangan menonjolkan diri sangat.....orang benci.

Pendek kata jangan kasi dia melampau sangat dan mimik muka kau mesti kontrol..jangan gelabah...ahaks.

Kedua cabaran terbesar ialah rumor atau khabar-khabar angin yang tak begitu produktif. Ini pun normal bila kau masuk kerja.

Ada jer perkara negatif yang dia orang cakap terutama pasal bos atau stress pekerjaan atau politik tempat kerja.

16 tahun pengalaman bekerja sudah cukup ler aku bergelumang dengan politik kerja. Dan mengikut pengalaman aku kebanyakkan rumor tu jangan ambil peduli..

Yang penting kau jaga kerja kau dan jaga boss kau...kikikikiki.
Pedulikan tentang rumor dan politik kerja TETAPI bila bercerita tentang politik ini kadang-kadang kita pun kena berhati-hati dan tuntut ilmu Tai Chi..hahahahaha.

Ketiga cabaran kerja ialah memahami budaya kerja sesebuah syarikat tersebut. Kita kena fahami style kerja semua pekerja dan kehendak management.

Sebab stail kerja syarikat lama kita berbeza dengam syarikat baru. Payah jugak nak adopted budaya baru ditempat kerja apatah lagi bila kita sudah terlalu lama di syarikat lama .

Kesimpulannya apabila kerja di tempat baru ni...gaya kena kontrol...mimik muka kena kontrol...jangan tunjuk pandai melampau...cepat-cepat belajar...cari kroni secepat mungkin...layan boss baik-baik.....hehehe pasti semua akan jalan dengan lancar...
Dan yang penting selalu berdoa dipermudahkan segalanya di tempat baru....insyallah pasti semua berjalan lancar.

No comments: