Header Ads

Hanif Idrus New Templates 2014

Hanif Idrus New Templates 2014

Tahun 2014 aku tukar templates lagi., seperti biasa templates responsif memang menjadi pilihan aku. Dan kalau tak suka pun memang kena pilih templates jenis ini.

Salah satu sebab aku tukar templates ini ialah aku nak improvekan SEO pada blog aku ini. Pada templates yang lama SEO Doctor aku kata markah SEO ialah 90% sahaja.

Hanif Idrus New Templates 2014
Tetapi bila aku tukar templates mesra SEO ini ia mendapat 99% cuma sekarang ini masalah loading time yang tak pernah selesai-selesai lagi.

Nak buang widget-widget yang lain, macam tak ler buang jer sebab aku perlukan semua widget-widget ini..huhuhuhuh.

Nanti aku pikirkan jalan penyelesaiannya ler..hehehehehhe.

Kebanyakan free templates ini mempunyai design sliding pada bahagian atas website anda. Aku galakkan pada anda jangan guna ler sliding-sliding ini. Memang leceh nak adjust HTMLnya dan menambah beratkan lagi blog kau.

Untuk templates simple ini pun aku makan masa 3 jam nak susun semula. Dan ia masih juga mempunyai kekurangan iaitu blog templates terbaru ini tidak mempunyai Google Plus button untuk share artikel kau di pages Google Plus.

Terpaksa download semula Google Plus button dan beberapa improvement yang kau kena buat ler.
Lepas tu kau kena susun semual widget-widget kau yang bertaburan selepas tukar templates baru ini.

Kalau nak tukat templates pastikan masa anda pada masa itu khas untuk templates blog anda...hehehehehe
Selamat tinggal templates 2013 ku...jasa mu memang banyak dan kerana templates ini aku daoat PR2 juga..
thanks.

Hanif Idrus New Templates 2014

1 comment

kakT said...

akak pun suka template ni,nampak simple dan fast loading