Makna Bunyi Hon Di Malaysia - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Makna Bunyi Hon Di Malaysia

MAKNA BUNYI HON KERETA DI Malaysia

Pernah tak masa driving kadang2 kita dengar kereta yang berselisih atau belakang kita bunyikan hon.. percaya atau tidak.. setiap bunyi hon tu ada maksud tertentu..

1 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "HAI"

2 x HON PENDEK - pemandu tu cakap "TERIMA KASIH" atau "JUMPA LAGI"

3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau xreti2 nak jalan)

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa dorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan.

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah "HOI!!!... BODOH XDER OTAK KE"

4X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu mesti cakap...

"TILAM! TILAM!.. TILAM LAMA TUKAR BARU.. TILAM!.. TILAM!"

Hahaha.. itulah Makna-makna bunyi hon kereta dan sewaktu dengannya..

No comments: