Home » » Helikopter Terhempas Di Semenyih

Helikopter Terhempas Di Semenyih

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Saturday, April 4, 2015

Helikopter Terhempas Di Semenyih
SEMENYIH -[DIKEMASKINI]Sebuah helikopter terhempas manakala, dua penumpang dipercayai rentung dalam kejadian  di Kampung Pasir Baru Semenyih kira-kira 4.55 petang tadi.

Menurut jurucakap bomba, Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, pihaknya menerima panggilan pada jam, 4.57 petang.Pasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat(BBP) Semenyih, Bangi dan Kajang diarahkan ke lokasi kejadian.“Laporan awal mendapati helikopter terhempas dan terbakar. Terdapat enam mangsa dalam pesawat berkenaan.Maklumat awal, bangkai helikopter ditemui kira-kira jam 6. 10 petang.“Tiga mangsa termasuk dua rentung berjaya ditemui, manakala, operasi mencari dan menyelamat masih dijalankan ke atas tiga lagi mangsa,"katanya

Menurut Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Selangor, Mohd Sani Harul, pesawat yang terhempas adalah milik swasta S 365 (Solitaire Services) yang dalam perjalanan dari Kuantan ke Subang.Maklumat turut tersebar, helikopter tersebut membawa beberapa orang kenamaan dan pegawaikerajaan.Sementara itu, jurucakap Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) berkata, tiga mayat nahas helikopteritu telah ditemui, dan pihak berkuasa sedang mencari tiga lagi penumpang lain.

Jurucakap pasukan penyelamat Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) berkata, kemalangan itu berlaku ketika hujan dan angin kencang."Unit Forensik polis akan melakukan siasatan lanjut bagi mengenal pasti mangsa nahas itu," katanya kepada Bernama.


Helikopter Terhempas Di Semenyih

Helikopter Terhempas Di Semenyih


Helikopter Terhempas Di Semenyih


Helikopter Terhempas Di SemenyihThanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

0 comments:

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers