Google Dengan Sites With Harmful Content

Google Dengan Sites With  Harmful Content

Sekarang ini Google memang buat aku pening kepala ajer. Sebab dia asyik upgrade sistem hingga jadi macam di atas, dimana kalau anda guna perisian Google Chrome akan memberi amaran jika ada laman yang cuba download program secara haram atau mengganggu anda.

Pemilik laman web macam aku ini boleh ler lihat dan baiki dengan menggunakan Google Webmaster Tools apabila Google lihat ada program yang nak install di komputer anda. Malah mereka ada kasi tips bagaimana nak atasi masalah anda ini.

Kenapa perkara ini berlaku? Ini semua kebodohan Lenovo PC yang menjual komputer mereka telah memasukkan iklan haram yang boleh masukkan iklan dalam web enjin carian anda yang dipanggil "Superfish".

Sekarang tak pasal-pasal Lenovo dah kena dakwaan mahkamah kerana kebodohannya...hehehehehe. Dan buat kita pula terpaksa belajar balik bagaimana nak membuang dan mencari iklan haram ini.

Untuk mobile friendly pun aku tak habis lagi, ini pula sekarang.....Penat!!

Tags:

Share:

0 comments