Biadap Bawa Anjing Dalam Troli

Biadap dan langsung tak memperdulikan sensitiviti masyarakat berbilang bangsa di dalam negara!! Itu yang boleh kita sifatkan dengan perbuatan kaum cina didalam gambar diatas.

Tanpa sebarang rasa bersalah, seorang wanita membawa seekor anjing peliharaannya ke dalam pasar raya, menggunakan troli mengundang kemarahan orang ramai.

Gambar yang dimuat naik oleh Sharafazleen di laman Facebook pada 2 jam yang lalu, dikecam netizen kerana tindakan wanita itu tidak sensitif.

Menurut Sharafazleen, kejadian itu berlaku di Tesco Plentong, Johor Bahru dan dirakam oleh dirinya sendiri yang kini telah mendapat 200 perkongsian di laman Facebook.

Beliau juga telah mengadu perkara itu kepada pengawal keselamatan namun respon yang diberikan agak mengecewakan.

"Dah report tadi, tapi guard pun macam slow je," katanya.

Tindakan individu yang tidak bertanggungjawab itu menimbulkan keresahan pada pengguna.

"Sudahlah bawa anjing guna troli, anjing dia kencing pula tu. Dia ingat ini taman perumahan ke apa?" kata netizen.

Apa yang menjadi kebimbangan netizen, ialah troli yang digunakan itu telah dicemari dan menimbulkan kebimbangan pengguna terutama pengguna muslim.

Jangan beri alasan bahawa cina tersebut tidak tahu peraturan dan juga tak sengaja membawa anjingnya bersiar-siar didalam pasaraya, orang yang ada otak pasti tak akan melakukan perkara sedemikian!

Disebabkan satu troli bawa anjing. Hampir 500 troli terpaksa dibasuh dengan air tanah.
Tindakan pantas dari AJK Masjid Plentong.

Bagi Admin, pihak Tesco terbabit perlu mohon maaf kerana cuai, dan beri jaminan perkara sama tidak akan berulang. Betul tak?

Share:

0 comments