Home » » Kaki Wayang: Hotel Transylvania 2

Kaki Wayang: Hotel Transylvania 2

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Friday, September 25, 2015

Hotel Transylvania 2


Hari ini aku membawa anak aku menonton filem sequent kedua Hotel Transylvania 2 yang sedang ditayangkan di pawagam. Memang penuh panggung wayang hari ini, dapat tempat duduk pun barisan kedua paling hadapan..

Ranking kaki wayang patut berikan pada filem ini ialah 5/5. Dahsyatkan ranking yang tak der belas kasihan ini.. Sebab filem Hotel Transylvania 2 ini memang terbaik!!! Dari mula hingga akhir ia memang kelakar dan pelbagai pengajaran dapat kita perolehi melalui filem ini.

Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2 ini mengisah Drac telah mempunyai cucu hasil perkahwinan anaknya Mavec dengan Johnny seorang manusia biasa.

Drac terbawa-bawa legasi ingin menjadikan cucunya sebagai puntianak dan bermulalah cerita apabila ia membawa cucunya ke semua tempat merbahaya agar cucunya dapat menjadi puntianak.

Bermulalah pengembaraan beliau bersama rakan-rakannya membawa cucunya. Ramai rakan-rakannya tidak bersetuju dengan tindakan Drac namun mereka ikutkan sahaja kehendaknya.

Namun naluri kasih sayang seoarang datuk melampaui segalanya. Beliau akhirnya sedar kasih sayangnya bukan semata-mata mahukan cucunya menjadi puntianak tetapi melebihi segalanya.

Pada masa yang sama anak perempuannya pula ingin berhijrah ke dunia manusia agar dapat membesarkan Danny ( cucu Drac) dalam persekitaran manusia biasa.

Pergolakan demi pergolakan berlaku dalam keluarga ini tetapi pergolakan inilah yang menyatukan mereka. Anak-anak aku tergelak setiap kali melihat telatah Drac yang terlalu beria-ria mahukan cucunya menjadi puntianak.

Berjayakah Danny menjadi puntianak. Adakah Mavec akan berhijarah ke dunia manusia?
Semuanya akan terjawab apabila anda menonton filem Hotel Transylvania 2 keluarga ini.

Hotel Transylvania 2Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

0 comments:

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers