Best company to work for in Asia. Company tempat aku bekerja dan terletak di Malaysia dan negeri tersayangku iaitu Melaka.

AuoSunpower Malaysia Melaka mendapat tempat terbaik syarikat terbaik dari terbaik bekerja di Asia.

Kaji selidik ini dibangunkan oleh HR Asia dalam mendapatkan maklum balas pekerja dan managenen komen dengan 7000 soal selidik melibatkan motivasi, emosional serta lain-lain lagi berdasarkan scala 5 point..Jangan main-main survey sehingga 7000 orang, data yang cukup besar.

Selain itu kajian ini melibatkan syarikat yang mempunyai penglibatan "Meet and Exceed Customer Expectations" dan "Having Good Friends at Work and Seeking Better Ways to Improve Effectiveness at Work"

Tahniah buat AuoSunpower Melaka yang sememang berusaha keras dalam menjaga kebajikan, keharmonian dan keselesaan pekerjanya.


Dan secara personal, aku merupakan kakitangan pekerja AuoSunpower Melaka mengakuinya.

Pendek kata, pelbagai aktiviti ada ajer untuk pekerja setiap bulan. Belum lagi termasuk aktiviti-aktiviti luar serta sambutan perayaan.

Persoalannya hanya pada kami nak sertai atau tak nak. Itu ajer..

Terima kasih untuk T-Shirt sebagai meraikan kemenangan ini.

Dibawah ini adalah ucapan big boss HR aku..

"I would like to dedicate this award to all AUSPians who made our company the best place to work. With their never ending stream of positive energy, this company has grown so much in just 5 years and will continue to succeed," saysChin Siong Chen, HR Director AUO SunPower Sdn. Bhd.