Hanif Bin Idrus New Templates Responsif 2016 - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Hanif Bin Idrus New Templates Responsif 2016

Hanif Bin Idrus New Templates Responsif 2016


Tiba masanya aku mengubah templates aku keseluruhannya apabila Avast Security aku masih lagi mengesan virus dalam blog aku. Dan sebagai alasan aku pun tukar templates baru.

Sudah tiba masanya aku menukar templates baru kerana nak ubah angin sikit. Dan aku terjumpa templates responsive dari Sora dan dari kacamata aku menarik dan sesuatu yang baru.

Ia templates 3 column dan sepatutnya ada slider tapi aku dah buangnya. Buat semak ajer slider dan lagipun ia memberatkan loading blog kau nanti.

Cuma kelemahan dalam templates ini tajuk artikel aku tak keluar sepenuhnya dalam main menu templates ini. Jenuh juga aku korek HTML dan mengeditnya tapi belum jumpa lagi.

Lain-lain semua aku dah ubah dan biasalah apabila ada templates baru memang banyak kerja kau kena edit mengedit. 4 jam aku mengedit , sakit tulang belakang aku ini...hehehehehe.

Setakat ini aku berpuas hati dengan templates ini dan cuma ada edit kecil-kecilan akan dilakukan apabial mood aku dah ada. Tajuk artikel aku yang tak keluar sepenuh tu nanti aku godek esok.

Nak rehat jap dan esok sambung lagi...hehehehe.

Hanif Bin Idrus New Templates Responsif 2016




1 comment:

ieta Mat Sa'ad @ Kisah Cikgu ieta said...

Tahniah Tuan Hanif sudah menukarkan ke themplate yang baru. Maaf lama tak menziarahi blog Tuan. Cikgulah katakan... Dokumentasi sebanyak 2 jengkal perlu disiapkan. Blogging pun dah berkurangan sekarang. Fon Samsung Note 2 pula problem. Google Photos dan Play Store hilang. Sampai sekarang tak tahu macam mana penyelesaiannya. huhu... Ni ambil masa sekejap on PC. Hilangkan ketagihan blogwalking hehe... Tahniah sekali lagi ya.