Home » » Bateri Samsung Note 7 Meletup

Bateri Samsung Note 7 Meletup

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Saturday, September 3, 2016


Samsung henti sementara jualan Galaxy Note 7 susulan insiden bateri meletup
Agensi | Diterbitkan pada September 02, 2016 20:32 MYT

Samsung henti sementara jualan Galaxy Note 7 susulan insiden bateri meletup
Samsung setakat ini telah menjual sejumlah 1 juta unit Note 7 di Korea Selatan dan di Amerika Syarikat. - Gambar fail
SEOUL: Samsung pada Jumaat mengumumkan pihaknya akan menggantung penjualan telefon pintar terbaharu Galaxy Note 7 berikutan menerima laporan mengenai insiden bateri yang meletup sekali gus boleh menjejaskan reputasi gergai elektronik Korea Selatan itu.

Samsung juga akan menawarkan peranti baharu bagi mereka yang sudahpun membeli telefon pintar dengan skrin lebar itu, lapor AFP.

“Kami telah menerima beberapa laporan mengenai kajadian bateri telefon pintar Note 7 yang meletup selepas ia dilancarkan pada 19 Ogos lalu, dan telah disahkan bahawa ia adalah masalah sel bateri,” ujar Ketua Bahagian Telefon Pintar Samsung, Koh Dong-Jin

Samsung setakat ini telah menjual sejumlah 1 juta unit Note 7 di Korea Selatan dan di Amerika Syarikat.

Sehingga kini, 24 unit telah disahkan mengalami masalah bateri, ujar Dong-Jin, dan beliau sangat kesal dengan insiden berkenaan.

Sejak bulan lalu, beberapa pengguna telah memuat naik gambar dan video di media sosial yang menunjukkan Note 7 milik mereka yang terbakar dan mencair.
Faktor keselamatan penggunaan Note 7 yang semakin membimbangkan telah memaksa Samsung menggantung bekalan dan edaran model telefon pintar itu serta menangguhkan jadual pelancarannya pada bulan ini di beberapa negara Eropah termasuk Perancis

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

0 comments:

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers