Header Ads

Hanif Idrus .com Bebas Sneaky Mobile Redirect


Syukur alhadulillah hanifidrus.com telah bebas penalti dari prosedur baru sneaky mobile redirect.

Tak sia-sia membuang masa 4 jam di desktop mencari maklumat sneaky mobile redirect ini.

Akhirnya aku dapat kesimpulan perubahan domain amat penting untuk beritahu Google melalui 301 redirect atau ubah setting diblog lama menggunakan "change of address".

Selain itu mana pengiklanan yang menggunakan pop up atau redirect pasti akan kena penalti. Bagus juga sebab iklan-iklan redirect ini menyemak sahaja.

Lega rasanya dah lepas dari masalah ini. Hari ini aku lihat pageview aku dah mula meningkat dari 150-200 pageview kepada 1000++ pageview.

Tapi bagus juga aku kena penalti dengan Google. Baru aku buka mata lihat google analytic, check SEO aku dan search console.

Rupanya macam-macam penyakit dalam blog aku ini. Sekarang ni blog aku dalam 80% sihat, Banyak kerja lagi nak buat.....

No comments