"Like" Hanif Idrus Facebook Pages - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

"Like" Hanif Idrus Facebook Pages

"Like" Hanif Idrus Facebook Pages


Aku merupakan salah satu blogger yang terlewat dalam dalam memaksimumkan blog dalam Facebook pages. Entah aku pun tak tahu, cuma terfikir nak buat baru-baru ini dan setakat ini hanya 7 orang yang like...hahahahaha.
+Hanif Idrus  yang telah  7 tahun beroperasi rasanya dah tiba masa untuk melebarkan sayapnya ke arena media sosial Facebook Pages pula.

Sebelum ini aku fokus pada Google + yang dahulu dijangkakan akan mengatasi Facebook malangnya Google gagal dalam perjuangan ini. Dengan follower seramai 3402 orang ianya bukan sesuatu yang mustahil untuk menganjakkan blog Hanif Idrus ke pageview yang lebih baik.

Google Plus tak pernah mengecewakan aku dalam memberi pembaca dengan setiap link aku buat. Terima kasih Google Plus.

Sebelum itu aku juga ada mencari pembaca dalam blogger profile follower yang kini berjumlah 1138 orang. Dulu kata Follower untuk Google Profile akan dimansuhkan tapi bertahun-tahun aku tengok ada lagi.. Hawau tuiii...

Kegunaan Google Profile Blogspot ini ialah jika anda pengguna blogspot dan blogger, di  interface anda akan terdapat kolum "Reading List" dimana jika anda ikuti dan menjadi follower, anda boleh membaca artikel terbaru terbitan mereka.

Kemudian aku berganjak pula pada Telegram channel dengan menggunakan nama "photography/blog for all" yang mempunyai 15 ahli sahaja.. Sedihnya!!

Tapi aku tetap masukkan artikel aku kedalam telegram channel ini. Telegram Channel aku ini bukan hanya berkisar tentang blog tetapi juga fotografi. Tapi kurang mendapat sambutan...sabar jer ler.

Dan kini aku berharap ramai yang meyokong aku dalam mempromosi Facebook Pages aku ini dengan mengatalkan tangan menklik button LIKE!!.

Apa salahnya kalau anda klik LIKE tak salahkan ..hahahaha. Dan segala jasa baik anda saya amat hargai  sepenuh jiwa raga ini.





No comments: