Hanif Idrus Blog Pageview Kini 4,000,000 pageview - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Hanif Idrus Blog Pageview Kini 4,000,000 pageview

Hanif Idrus Blog Pageview Kini 4.000.000 pageview

Hari ini pada tarikh 20.09.2017 Hanif Idrus Blog telah mencecah 4 juta pageview. Penat yang berbaloi...

Kaluikutkan average setahun pageview Hanif Idrus akan mendapat 1 juta pageview. Kali terakhir ialah pada bulan April 2016 ( Hanif Idrus Blog Mencecah 3 Juta Pageview)


Aku ingat pageview 1 juta pertama aku ialah pada bulan November 2013 dan hingga pada tahun ini ia mencecah 4 juta pageview.  Sebagai blogger, ada yang lebih baik lagi. Ada blogger yang telah mencapai berpuluh juta pageview dalam masa 2 atau 3 tahun dengan pageview harian 5000-10000 orang.

Dan untuk mencapai pageview sebegini banyak lagi usaha yang harus dilakukan. Aku merasakan blog Hanif Idrus telah mencapai sifat tepunya dengan konsisten pageview hariannya dan tahunanya.  Mahu tak mahu banyak usaha yang harus aku , dengan melakukan perubahan dalam teknik expose blog Hanif Idrus.

Baru sekarang nak berjinak-jinak secara serius dengan FB pages, orang lain dah advance. Aku baru nak terkial-kial cari likes..hahahahaha. Tak per, biar lambat asalkan selamat...
Kini Linkedin pun aku tepek artikel aku, janji ada orang kat sana aku tepek artikel aku.

Walau apapun, sehebat mana kau, sebagai blogger untuk mereka yang penting adalah pembaca. Tanpa pembaca atau yang klik ke blog kau, kau fikir kau boleh dapat 4 juta ker Hanif!!!

Terima kasih buat semua pembca atau yang melawat ke blog Hanif Idrus. Untuk pageview takpenting organik ker...uniq ker...janji sesiapa yang klikke Hanif Idrus anda semua saya sayang ketat-ketat.
Kalau rajin, boleh ler klik likes FB saya ini...

No comments: