Home » » Nusa Dua Water Blow

Nusa Dua Water Blow

Posted by Hanif Bin Idrus Blog on Wednesday, October 11, 2017

Nusa Dua Water Blow

Perjalanan hari ketiga kami ialah ke Nusa Dua spesifik untuk melihat Water Blow., dimana terdapat satu kawasan bernama Water Blow. Ianya bermakna ombak yang menghempas batu kat sana dan buat ombak itu lagi tinggi. Itu namanya Water Blow.

Pada masa kami pergi ombaknya tidak setinggi mana sebab bulan ni, ombak tak tinggi sangat. Dalam perjalanan berjalan kaki ke sana anda akan melintasi patung gergasi yang besar. Wajib ambil gambar yek...hahahaha.

Kemudian kami ke Water Blow, dapat  ler lihat sedikit ombak menghempas batu kat sana. Menurut pemandu pelancong kami, kalau kami bernasib baik boleh melihat percikan air setinggi kelapa.

Nusa Dua Water Blow
Itulah percikan paling tinggi kami dapt lihat...hehehehehe.Setelah kami melawat Water Blow, kami berjalan kaki meninggalkan tempat tersebut dan singgah satu teluk kecil. Memang cantik teluk tu. Apa lagi bergambar ler disana.

Selain itu disana pun ada pantai kecil, kalau nak mandi dan lepak-lepak boleh juga.  Nusa Dua merupakan tempat lepak untuk warga Bali semasa cuti atau hari minggu kerana ia terletak di pusat bandar.

Nusa Dua Water Blow
Teluk yang cantik


Nusa Dua Water Blow
Pantai yang bersih

Sila baca : Intineri Penuh Percutian Di Bali 5 hari 4 Malam

Thanks for reading & sharing Hanif Bin Idrus Blog

Previous
« Prev Post

0 comments:

Popular Posts

IKLAN

Recent Post

Recent Posts Widget

IKLAN

BABAB

Followers