Pemandu Pelancong Muslim Bali Terbaik - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Pemandu Pelancong Muslim Bali Terbaik

Pemandu Pelancong  Muslim Bali Terbaik

Ramai yang mengatakan kalau pergi ke Bali masalah utama ialah makanan halal sukar di cari kerana rata-rata orang di sana beragama hindu.  Tapi kami bernasib baik kerana telah mengguna perkhidmatan pemandu pelancong iaitu Pak Yanto.

Semasa kami ke sana, kami telah dijemput oleh pekerjanya iaitu Alif yang akan melayan kami selama 5 hari 4 malam.

Pemandu Pelancong  Muslim Bali Terbaik
Perkhidmatan yang diberikan amat baik sekali. Kalau bab makan jangan cerita ler semua makanan istimewa Bali semua kami telan seperti Ayam Bakar, Ayam Pedas dan Ayam Tulang Lunak. Malah pemandu pelancong kami Aliff  siap beritahu kedai makan ini agak mahal. Kalau mahu dia boleh bawakan kami.

Seawal perjalan kami, beliau merupakan fotografer kami. Aliff inimemeang minat ambil gambar kami dan berselfie. Selesa berjalan bersama beliau. Mana sahaja arah tuju kami beliau turutkan.

Yang aku respek ialah pada hari ketiga, rancangan kami terganggu oleh hujan . Mahu tak mahu terpaksa ubahsuai perjalanan kami dimana jadual hari keempat diubah pada hari ketiga iaitu membeli belah.

Walau pun kami dah sampai ke Pantai Pandawa dan sepatutnya perjalanan kami ke Uluwatu dan Malasti terpaksa patah balik untuk ubahsuai masa kami.

Jika anda ke Bali, saya rekeman kuat agar anda menggunakan perkhidmatan beliau. Disini saya rekemenkan Alif iaitu pekerja Pak Yanto. Kalau saya rekemen Pak Yanto pula, dia hantar orang lain saya tak pernah gunakan perkhidmatan mereka nanti anda salahkan saya pula..hahahha.

Anda boleh melihat Inteneri penuh 5 hari 4 malam kami di Bali disusun oleh Alif. Padat betul.

Untuk pengetahuan anda syarikat Pak Yanto ini merupakan syarikat pelancongan muslim yang terkenal di Bali. Anda boleh lihat Facebook YTO Muslim Bali Tour Pak Yanto di sini. Kena promosi tokey si Alif juga , kalau tak kena marah dia..hahahaha.

Anda boleh menelepon atau What Apps Pak Yanto di :+62 817-556-488.
Masa telepon dia boleh minta perkhidmatan Alif, pemandu pelancong kami.


Anda juga boleh menelepon atau what apps Alif secara terus disini:

Telepon: +62 852-5300-5807 
Instagram : @alif_travelbali
Email: aliftravelbali@gmail.com

Pemandu Pelancong  Muslim Bali Terbaik
Ni Facebook beliau - klik sini

Pemandu Pelancong  Muslim Bali Terbaik

Beliau seorang yang ceria dan sepanjang perjalanan kami semuanya berjalan dengan lancar dan baik. Sekali lagi kami amat berpuas hati dengan syarikat pak Yanto dan anak buahnya yang ceria.

Kos full tour sehari yang dikenakan kami ialah RM350K dan kami menggunkan perkhidmatan 3 hari full tour serta ambil dan hantar kami ke airport. Total RP1.2 juta untuk 5 hari 4 malam. Murah kan. Tapi itu kos saya pada masa saya melancong ke sini yek.. Harga berbeza pada situasi tertentu.

Jika anda melancong dalam kumpulan yang besar mereke mempunyai van yang disediakan. Alif nasihatkan kami jangan mengambil bas kerana ada tempat bas tak boleh masuk. Rugi!!
Ambil van sahaja, jika ramai ambil 2 van, semua tempat boleh masuk.

Kami juga banyak dinasihatkan tentang keselamatan dan sepanjang kami disana ia mesti temankan kami sepanjang hari. Bukan sesetengah pemandu pelancong, sampai sana tinggalkan anda ronda sendiri.

Saya harap jika anda melancong gunakan khidmat Pak Yanto dan anak buah dia yang ceria Alif. Makan dan minum anda pasti terjaga dan halal.

Pemandu Pelancong  Muslim Bali Terbaik


Pemandu Pelancong  Muslim Bali Terbaik


Pemandu Pelancong  Muslim Bali Terbaik
Di Airport nak balik ....