Review Penapis Udara Coway Storm AP-1516D - Hanif Bin Idrus Blog

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Home Top Ad

Review Penapis Udara Coway Storm AP-1516D

Setelah hampir 2 minggu menggunakan Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D aku rasa dah boleh buat review. Sebab hasilnya dalam 2 minggu aku dah nampak, bukan yang buruk tapi baik ler.

Tujuan artikel ini ditulis bukan untuk memuji Coway atau aku mendapat bayaran tapi untuk berkongsi pengalaman menggunakan Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D ini.

Pantang larang pertama menggunakan Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D ialah lokasi. Ketepatan meletakkan Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D dapat memaksimumkan pembersihan yang terbaik.

Sebaik-baiknya elak meletak Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D ini berdekatan dinding kerana fungsi filter dia ini terletak di bahagian hadapan dan belakang mesin ini.

Kalau diletak di dinding ia tak dapat memaksimumkan penyedutan. Kalau ikut manual jaraknya haruslah minimum 6cm.

Kedua ialah lokasi juga. Terutama rumah yang banyak lekuk atau lorong. Kalau anda letak lokasi dibahagian ruamg tamu tapi ruang tamu tu tertutup maka ia akan sedut hanya kawasan ruang tamu anda sahaja. Rugi.

Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D


Kalau lihat pada gambar kat atas, aku letakkan diantara 2.kawasan utama iaitu ruang hadaoan dan dapur. Filter dia pula dapat sedut depan dan belakang. So ia memaksimumkan penyedutan Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D ini.

Lokasi ini pun bini aku yang pilih setelah ubah 2 kali. So lokasi memainkan peranan memaksimumkan penyedutan filter dan ruangan rumah anda.

Kedua ialah setting Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D ini boleh di manupilasikan.
Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D

Aku memilih kipas medium. Walaupun medium tapi ia tak keluarkan bunyi yang bising. Aku mampu tidur.

Setting kedua ialah mode long atau wide. Aku pilih arah kipas tu "long" sebab aku mahu rasakan angin udara bersih itu direct at aku. Anda boleh "wide" kalau mahu,tapi terpulang pada anda.

Selain itu, filter ini amat sensitif pada semua udara. Kalau aku hisap rokok, kejap ajerd dia tukar warna kuning. Nice.

Batuk pun dah berkurangan sejak pakai Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D ini. Memang ia membersihkan udara ler. Macam mana rasanya kalau aku akai Lombok, mesti lagi power tapi tak der kipas ler.

Penapis Udara  Coway Storm AP-1516D memang pilihan tepat.
Tak rugi kalau anda membelinya. Kalau nak tahu tentang spesifikasi boleh klik kat sini.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang produck Coway ini boleh What apps/Call kawan saya ini:

What Apps/Call: 012-6218741
Name: Puan Nisa

#nisacoway
#nisacowayspecialist
#cowaymalaysia



No comments: