Jalan-jalan Di Melaka Wonderland Theme Park

Melaka Wonderland Theme Park

Sempena Tahun Baru Cina ini wife aku ajak membawa anak-anak berjalan ke Melaka Wonderland Theme Park. Dah lma kau tak masuk ke sana semenjak pembukaan rasminya beberapa tahun yang lalu. Lama tu. Masa tu banyak permainan belum buka lagi yang dah buka cuma Big Wave atau pantai dia ajer.

Water ParkWeekdayWeekend
AdultRM37.90RM42.65
ChildRM30.80RM36.75
Senior Citizen / OKURM23.70RM23.70
Foreigner - AdultRM49.75
Foreigner - ChildRM42.65
Foreigner - Senior Citizen / OKURM27.25


**Price above is including entertainment tax & GST
**Sign up with us to get Weekday price every day!
Please refer to WEEKEND entrance rate during school holidays & public holidays
Closed on every Monday except during school & public holiday
Note :
Senior Citizen at the age of 55 years old and above
Purchase of ticket is not refundable.
Children age is above 90cm up to 12 years old
Admission is free for children under 3 feet tall (90cm)

Harga tiket adalah seperti di atas ler. Tak mahal kalau kit bandingkan dengan harga Taman Tema yang lain. Tapi variasi tempat bermain air tak banyak seperti ditempat lain macam A Famosa Melaka atau Sunway Lagoon. Kalau tak salah aku ada 6 tempat untuk kita bermain air termasuk pantai dia ler.

Nak kata cantik sangat tak ler sangat sebab kat pantai dia ini tak der pasir...heheheheh. Macam kat A Famosa tu. Tetapi untuk kanak-kanak ianya dah cukup meveles, main dari pagi ke petang tak pernah puas...

Kami datang dari pukul 11.00am hingga pukul 4.00pm baru balik..huhuhu. Aku dah nak demam main air sebab cuaca panas kan. Balik rumah terus tidur kedemaman.

Dari segi keselamatan aku salute ler sebab setiap kawasan permainan pasti ada life guard, contohnya di Big Wave yang paling dalam 6 kaki tetapi kiri kanan ada 3 lif eguard yang sentiasa bertugas walaupun tiada orang.

Kami bernasib baik kerana pada masa pergi memang tak der orang, puas main semua permainan. Terbaik.

Melaka Wonderland Theme Park

Melaka Wonderland Theme Park

Melaka Wonderland Theme Park