Bina Kerjaya Sebagai Fotografi

Bina Kerjaya Sebagai Fotografi


Dalam dunia moden ini, bidang fotografi telah melonjak dengan pesatnya. Apatah semenjak pengenalan DLSR yang telah menenggelamkan teknik fotografi menggunakan filem.  Dan dengan kepesatan aplikasi sofware yang boleh menambahbaik gambar yang anda ambil.

Jika anda mempunyai kamera DLSR dan mempunyai sedikit kemahiran menggunakan aplikasi mengedit gambar maka anda layak sebenarnya mencari pendapatan sebagai fotografi sambilan atau sepenuh masa.

Terima kasih kepada DLSR dimana anda boleh megambil gambar berkali-kali dan boleh mengambil gambar dengan posisi yang berlainan  tanpa risau kehabisan filem.


Keyword untuk menjadi memasuki perniagaan fotografi anda harus mengambil seberapa banyak gambar yang anda mampu. Mengikut pengalaman aku selama 6 tahun dalam bidang fotografi ini, dalam beberapa ratus gambar yang anda ambil, yang benar-benar berkualiti hanyalah suku sahaja!!!

Anda jangan risau, kerana inilah perkara sebenar yang tidak diberitahu oleh semua fotografer yang berada diluar sana. Dan kini saya pasti anda telah mempunyai keyakinan dalam menjadikan bisnes fotografi sebagai platform kerjaya anda.

TETAPI bagaimana hendak memulakan kerjaya ini. Kini terdapat sebuah e-book yang memberi penjelasan yang ampuh bagaimana anda mampu berdiri sendiri sebagai fotografi.

Bidang fotografi kini umpama BOM yang sedang meletup. Kini adalah perkara biasa dalam majlis perkahwinan adalah wajib mengambil gambar semasa majlis resepsi, majlis bertunang, majlis pernikahan, persandingan dan outdoor. Dalam satu majlis perkahwinan sahaja berapa banyak job anda kena buat dan fikirkan pulangan bayaran yang akan akan dapati!!!

Bina Kerjaya Sebagai Fotografi

Ebook ini akan membantu orang baru seperti anda bagaimana untuk bermula dengan bisnes fotografi. Tanpa mengetahui 7 rahsia dalam ebook PANDUAN BISNES FOTOGRAFI, anda akan mengalami banyak kesukaran seperti yang dihadapi ramai jurufoto baru.

Paling teruk, anda akan berhenti sekerat jalan tanpa mengetahui apakah kesilapan yang telah anda lakukan. Ebook PANDUAN BISNES FOTOGRAFI ini akan membantu anda memulakan bisnes fotografi langkah demi langkah secara betul dan teratur dengan risiko paling rendah.

Daripada ebook ini, terdapat rahsia yang anda akan tahu iaitu : -

Apakah motivasi paling penting untuk menjadi seorang photographer? Tanpa motivasi ini anda mungkin akan gagal di pertengahan jalan.

Apakah set peralatan fotografi yang anda perlu ada walaupun dengan bajet paling minima. Kami akan terangkan secara terperinci fungsi setiap peralatan kamera ini dan bagaimana cara nak dapatkan harga 30-50% lebih murah berbanding harga di pasaran.

Bagaimana nak belajar fotografi tanpa keluarkan wang satu sen pun. Tak perlu ada sijil atau diploma fotografi yang membuang masa anda. Tak perlu pergi ke bengkel atau seminar fotografi. Anda boleh belajar fotografi dengan percuma dan cepat.

Bina Kerjaya Sebagai FotografiSelain fotografi, anda perlu tahu satu kemahiran lain. Kemahiran ini sangat mudah untuk dikuasai dan akan membantu anda dalam pengiklanan khidmat fotografi secara percuma dan juga membina kredibiliti anda dengan pantas.

Kepentingan portfolio fotografi. Apa yang dimaksudkan dengan portfolio? Mengapa portfolio penting dalam perniagaan fotografi? Ramai jurufoto gagal mengembangkan perkhidmatan mereka secara konsisten kerana mengabaikan portfolio. Anda akan tahu bagaimana membina portfolio secara ringkas tapi berkesan dan menguntungkan.

Rahsia sebenar yang tidak diketahui ramai jurufoto iaitu bagaimana mengembangkan perniagaan fotografi ke tahap profesional. Anda tahu rahsia ini, bisnes fotografi anda akan menjadi semakin kencang. Yang penting anda ikut panduan kami satu persatu..

Alang-alang dah buat bisnes fotografi, apa salahnya jika anda pergi ke tahap yang lebih tinggi. Bagaimana nak jadi terkenal di dalam industri sekaligus berpeluang mendapat banyak job-job besar bertaraf antarabangsa.

Panduan ini sangat berguna untuk jurufoto yang bercita-cita besar mengembangkan kerjaya dan mencipta nama dengan fotografi.

Post a Comment

0 Comments