Booking.com Masih Terbaik - Hanif Bin Idrus

Sebuah Blog Santai Tentang Kehidupan

Tuesday, April 3, 2018

Booking.com Masih Terbaik

Booking.com Masih Terbaik


Booking.com adalah laman web utama aku kalau aku nak pergi mencari tempat tinggal jika melancong. Setakat ini tidak ujud apa-apa masalah aku gunakan perkhidmatan booking.com
Berbanding dengan perkhidmatan menempah hotel, resort yang ada seperti trivago, expedia atau agoda, booking.com merupakan laman web hotel yang murah dan terjamin.


TIDAK PERLU BAYAR DAN BOLEH KENSEL BILA-BILA

Paling best tentang booking.com ini ialah aku tak payah bayar dulu. Sebenarnya aku memang suka macam ini sebab kita plan nak pergi lagi 4 bulan, duit tak cukup. Hotel kena tempah dulu takut harga mahalkan, kalau guna perkhidmatan lain kena bayar dulu. Kalau guna booking.com aku boleh tempah dulu tanpa bayar.

Selain itu kalau kau dah tempah, kau boleh cancelled kalau tiba-tiba tak jadi. Tapi ada syaratnya ler, kau kena kensel dalam masa 2 minggu sebelum trip perjalanan kau. Kalau tak kau kena bayar separuh beb...

Kemudahan kensel ini bagus juga sebab jika anda jumpa  hotel lain dan harganya lebih murah. Anda boleh kensel dan ambil hotel lain. Kadang-kadang hotel yang sama pun jadi murah. Members aku tempoh hari tempah hotel di Jogjakarta, bila ia check sekali lagi. Harga hotel tersebut lagi murah sebab kadang-kadang hotel ini ada kasi diskaun. Ia kensel booking yang sebelum ini dan booking hotel yang sama dengan harga yang lebih murah.

Dibawah ini adalah perkhidmatan jumlah hotel yang aku guna dengan mengguna perkhidmatan booking.com. Banyak kan hotel yang  tempah semuanya aku pakai booking.com.

Booking.com Masih Terbaik


MEMBERI HARGA POTONGAN ISTIMEWA

Booking.com Masih Terbaik


Kelebihan utama booking.com ialah ada memberi diskaun yang dinamakan "NIlai Hebat Hari Ini" atau "best value". Kalau nasib anda baik, akan mendapat potongan harga dari pemilik hotel dengan harga yang hebat!!!

Aku kalau pilih mesti pilih hotel yang kasi harga diskaun serta kensel hotel secara percuma.


AHLI GENIUS
Booking.com Masih Terbaik

Jika anda kerap menggunakan booking.com anda layak mendapat status genius dimana anda boleh mendapat lagi 10% kurang harga hotel. Hebatkan!!!

Dia mempunyai lima rating, setiap rating mewakili satu tempahan ler. Maksimum jika lima maka anda mendapat penuh sebagai ahli genius booking.com. Aku setakat ini baru rating 4. Tahun ini akan jadi ahli penuh genius ler kalau aku tempah bilik lagi.

Cari logo genius pada iklan hotel yang anda pilih. Lagi best jika kasi "best value" dan logo genius. Dapat harga murah dan diskaun genius 10%. Siapa mahu kasi!!


MENCARI PENDAPATAN TAMBAHAN

Booking.com Masih Terbaik

Jika anda mendaftar sebagai ahli boooking.com anda layak untuk sertai "rujuk rakan dan raih". Dimana jika ada yang klik no rujukan anda dan menempah hotel dan ia selesai tinggal dan bayar. Anda akan dibayar USD 15. Dimasukkan ke dalam akaun pembayaran di booking.com dan anda boleh guna untuk bayar tempahan hotel anda.

Salah satu sebab aku buat artikel ini mahukan anda klik link yang tepek keliling artikel ini dan anda boleh tempah hotel melalui link aku ini..heheheheh. Cari duit tambahan.... dan anda akan dapat 10% dskaun kalu guna link aku sebab aku ialah ahli genius. Win Win together kalau omputih cakap...hehehehe.


WALAU bagaimana pun bukan sebab mahukan imbuhan tersebut tetapi secara jujurnya booking.com ini memang terbaik dan murah. Aku dah compare harga guna semua laman web yang lain tetapi booking.com juga mempunyai kelebihan tersendiri. Kalu tak macam mana aku boleh tempah semua hotel aku pakai booking.com

Apa lagi booking hotel pakai booking.com


KLIK UNTUK KE BOOKING.COM




No comments: