android pie
Tak sabar dan stress menunggu Galaxy Note 9 aku ni nak dapat android Pie. Dengar khabar dengan android Pie ini kami akan dapat penambahbaikan Samsung  One UI.

Ini yang buat aku tambah geram. Dulu kata Note 9 akan dapat bulan January tapi dah bulan February masih tak dapat.  Aku nak tahu kelebihan Samsung One UI ini yang dikatakan membawa perubahan besar- besaran interface dan visual yang lebih menakjubkan..

One  UI adalah nama antara muka Android baru Samsung dan berfungsi sebagai pengganti Samsung Experience yang sebelum ini menggantikan TouchWiz.

Salah satu matlamat terbesar dengan One UI adalah untuk membantu pengguna "memberi tumpuan kepada tugas di tangan." Untuk mencapai ini, One UI menghilangkan banyak masalah dari Samsung Experience dan menjadikannya jauh lebih bersih. Contohnya, halaman tetapan sedang dipermudahkan lagi dan mengemas semula tetapan tertentu bersama supaya mereka lebih mudah untuk sampai ke. Telefon, nota, e-mel, dan aplikasi Samsung lain juga mempunyai wajah baru untuk hanya menunjukkan maklumat penting.

GALAXY NOTE 9 jika nak install  ANDROID PIE memerlukan sebanyak 1.9GB data. Pastikan bateri dan data kau cukup untuk install. Kalau kedekut, pi cari wifi kat kedai yang laju punya.
Kalau dah dapat nanti aku update kat rakan- rakan.

Aku dah dapat semalam pada 8/2/2019.
Ini kelebihannya:

NOTE 9 ANDROID 9 PIE AND ONE UI

Designed By: Hanif Idrus | Templatelib